zypper music

V globinah zYpper Musica se skrivajo ne le zvoki, temveč prava glasbena doživetja, ki segajo onstran običajnih pričakovanj. Kot v čarobnem labirintu se v vsakem zvoku izgubimo kot v neskončni goščavi, kjer se prepletajo raznoliki žanri elektronske house glasbe. Vsaka nota je kot barvita melodija, ki nas popelje na potovanje skozi spektakularno krajino zvoka, kjer se v sozvočju s prizvoki vokalnih ritmov, soulful melodij, funky vibracij in globokih harmonij deep housa bije utrip srca.

Kreiramo svet skozi frekvence

Naša strast je zasidrana v združevanju vseh, ki čutijo pulz elektronskih zvokov – bodisi kot ustvarjalci, poslušalci ali promotorji. Kot spretni tkalci vztrajno pletmo platno glasbene kulture na vseh nivojih. S skrbnim izbiro tonov in not ustvarjamo edinstvene vzorce, ki se prelivajo skozi prostor kot mavrični odsevi na stekleni površini. Organiziramo edinstvene dogodke, ki združujejo glasbeno občestvo, snujemo radijske oddaje, ki nosijo v sebi čarobnost elektronskega zvoka, ter vzpostavljamo mreže DJ-jev in komunikacijskih kanalov, ki povezujejo skupnost ljubiteljev elektronske scene.

Vendar pa zYpper Music ni le očarljiv notranji svet zvokov in ritmov. Je tudi tip zabave, kot je na primer zYpper Secret, ki je nekakšna nevidna nit, ki ne le povezuje srce zYpper Musica, temveč tudi odpira vrata svobodi in kreativnemu izražanju. Je kot skrivnostni večer pod zvezdnatim nebom, kjer se vsak zvok, vsak utrip, vsaka nota prelije v misteriozno atmosfero, ki ustvarja nepozabne trenutke in jih vtisne v spomin vsakega udeleženca.

zYpper Music je več kot le glasba – je potovanje, kjer se vsaka nota spremeni v čarobno izkušnjo, vsak ritem postane srčni utrip in vsak dogodek je priložnost za novo odkritje. Je kot potovanje skozi čarobno deželo, kjer se vsak korak preliva v harmonično melodijo življenja, ki spreminja in obogati dušo vsakega posameznika, ki si upa stopiti vanjo.

projekti

zYpper Secret je kot ključ,

ki odpira vrata v skrivnostni svet ekskluzivnih doživetij, kjer se na izbranih, neznanih lokacijah združijo le povabljeni prijatelji. Tu se naravni vtisi, house glasba in nalezljiva pozitivna energija združujejo v enkratno izkušnjo, ki presega običajne zabave. V ozadju tega skrivnostnega dogodka stoji koncept zYpper Music, ki predstavlja našo strast do razvoja elektronske house glasbe. Ta glasba ni le ozadje, temveč srce in duša naših ekskluzivnih zabav, kjer se ustvarja prostor za popolno izražanje in poglobljeno doživetje.

zYpper Summer predstavlja več

kot le običajen poletni dogodek na prostem. Je izjemno doživetje, ki nas popelje v čarobni svet narave, glasbe in pozitivne energije. Ko stopimo na prizorišče, nas objame nežna sapica, sončni žarki pa nas prijazno pozdravijo, ko se prebijajo skozi goste veje dreves. V ozadju se razlega prijetna glasba, ki nas popelje v drugačen svet, svet, kjer se lahko prepustimo plesu in uživanju v vsakem trenutku. Čutimo, kako se naše telo prepušča ritmu, kako naše srce bije v sozvočju z glasbo, kako vsaka celica našega telesa začuti to edinstveno energijo.

zYpper Castle je kot vrata

v preteklost, ki se odpirajo pred nami, vabijoč nas v čarobni svet slovenskih gradov. Tu se starodavna zgodovina in sodobno druženje prepletata v harmonični simfoniji, ki odmeva kot reka zgodovinskih anekdot. Občutimo čarobnost druženja, plesa, in šegavosti, ki sežejo v globine arheološke preteklosti. Ob vsakem koraku se zdi, da stopamo po poti veličastnih viteških legend ali da se zapletamo v nevidne niti zgodovinskih prizorov, kjer se preteklost dotika sedanjosti.

zYpper Open športno doživetje

ki se razprostira čez celo poletje, navdihnjen z duhom tekmovanja in sprostitve na peščenih igriščih odbojke na mivki. Športno vzdušje, sončni žarki in peščeni odsevi ustvarjajo edinstveno atmosfero, kjer se dinamičnost športa in sproščenost poletja prepletata v harmonično celoto. Ob tem dodamo še mlade DJ-je, ki s svojo glasbo ustvarjajo vzdušje, ob katerem se ob dobri hrani in osvežilnih koktajlih družimo in ustvarjamo nepozabne spomine. Vsak turnir je začinjen z obilico nagrad in animacij, ki vzbudijo adrenalinski naboj tekmovanja, obenem pa omogočajo uživanje v toplih poletnih dneh v prijetni družbi.

V vsakdanjem toku časa se skriva neizmerna lepota doživetja, kjer se naša pričakovanja prepletajo z našo ustvarjalno voljo, razkrivajoč čarobnost vsakdana. Umetnost se izraža v različnih oblikah, a v vsakem izmed nas prebudi neizmerno življenjsko silo, ki poganja naše strasti in oblikuje našo identiteto. Fotograf se v svojem svetu prebudi ob vsakem pritisku na sprožilec fotoaparata, kjer se zdi, da čas zastane, in prostor oživi. Skozi objektiv ujame vsak trenutek, vsako čustvo, kar se nato odraža v njegovih fotografijah kot globok odsev resničnosti. Vsaka fotografija je zgodba sama zase, ki pripoveduje o življenju, ljubezni, bolečini, in upanju, ki se prepleta v vsakdanjem dogajanju.

Podobno kot fotograf se tudi DJ znajde v svojem elementu, ko se zavrtijo prvi ritmi elektronske glasbe. Skozi mešalno mizo izraža svojo notranjo vibracijo, izbirajoč zvoke, ki resonirajo s čustvi v danem trenutku. Vsaka pesem postane potovanje, vsak zvok pa čarovnija, ki poveže DJ-ja s plesiščem in poslušalci. V tej interakciji se rodi harmonija, ki presega meje besed in seže v globine človeške duše.

Umetnost ni le stvarnost, temveč prepletanje čustev, izkušenj in trenutkov, ki oblikujejo naše bivanje. Vsak dotik, vsak ton, vsaka slika je kot šepet časa, ki nas spominja, da smo del nečesa večjega. V tem nenehnem toku dogajanja je pomembno, da se ustavimo, okusimo vsako nianso življenja in se prepustimo čarom vsakdana, ki nas napolnjujejo z življenjsko energijo.

V zgodbah vsake umetniške stvaritve se skriva edinstvenost človeškega izraza, ki se neponovljivo odraža v vsakem delu. Vsak umetnik, vsak ustvarjalec nosi v sebi neizmerno moč in ustvarjalno energijo, ki jo lahko prenaša skozi svoje delo. V globinah njihovega izraza se skriva univerzalnost, ki nas povezuje in navdihuje, da raziskujemo nove dimenzije človeškega doživetja.

Vsak trenutek, vsaka izkušnja je priložnost za odkrivanje, rast in preobrazbo. Umetnost nas vabi, da se prepustimo toku ustvarjalne energije, ki nas napolnjuje z življenjsko strastjo in nam daje moč, da zasijemo v polnosti svojega izraza.

Začnimo na glasbenem odru, kjer je zYpper eXclusive vstopil v vaša ušesa kot val elektronskih vibracij, ki so odmevale skozi čas in prostor. Radijska oddaja, ki je začela svojo pot v oktobru leta 2018, se je hitro uveljavila kot ena izmed najbolj priljubljenih v celjski regiji. Vsak petek ob 20. uri se je na frekvencah Radia Fantasy razvijal glasbeni spektakel, ki je trajal eno uro in vas je popeljal v svet klubskih ritmov, nežnih melodij in raznolikih zvočnih pokrajin.

zYpper eXclusive ni bila le običajna radijska oddaja; je bilo glasbeno potovanje, ki se ježilo v globine elektronske house glasbe. Vsak teden vas je vodil izkušeni gostujoči DJ, ki je z izjemnim glasbenim izborom in tehnično spretnostjo ustvarjal enourni set, poln energije in čustev. Med njimi smo našli domače talente in uveljavljena imena, ki so bila prepoznana tako na regionalni kot mednarodni ravni. Spretno so izbirali zvoke klasičnega housea, soul glasbe, diska ter bolj živahnih ritmov, kot so funky ali afro house, in se občasno poglobili v podzemne zvrsti, kot so deep, progressive in tech house.

Pomembno vlogo pri oblikovanju oddaje je igral urednik Silverj, ki je s svojim izjemnim poznavanjem glasbene scene in strastjo do elektronske glasbe skrbno izbiral in pripravljal glasbene vsebine. Poleg tega se zYpper eXclusive širi tudi preko meja Slovenije, saj je postala priznana platforma za mednarodno sodelovanje. Med najnovejšimi dosežki oddaje je bilo sodelovanje z znanimi imeni, kot so Jerry Ropero, Alaia & Gallo, Paolo Barbato, Max Millan, Amorhouse in mnogi drugi.

Celoten arhiv oddaj je na voljo na kanalu MixCloud zYpperja, kjer lahko vsakdo najde svoj glasbeni raj in se prepusti valovom elektronske glasbe. zYpper eXclusive ni bila le radijska oddaja; je bila glasbena izkušnja, ki združuje ljubitelje elektronske glasbe in ustvarja edinstveno atmosfero, v kateri se vsakdo lahko prepusti ritmu in melodiji.

V globokih valovih elektronskih tonov, kjer se svetloba srečuje s temo in utripajoče ritmične melodije ustvarjajo svoj edinstveni ples, se rojeva zYpper Music Lab. Ta projekt ne bo le presegal meja glasbe, temveč bo tudi srčno utripal v ritmu vseh, ki so zaljubljeni v to elektronsko glasbo. V njegovem osrčju je močna želja po spodbujanju kreativnosti, izobraževanju in soustvarjanju glasbenega sveta, ki je napolnjen z energijo in strastjo.

Sprehod skozi čarobni labirint zYpper Music Lab-a, kjer vsaka nota postane priložnost za odkrivanje novih talentov in razvoj lastne umetniške identitete. Projekt, ki je trenutno v razvojni fazi, ne bo le preprosta izmenjava zvokov, temveč predstavlja most med ljubitelji elektronske glasbe ter potencialnimi ustvarjalci, ki iščejo svoje mesto za mešalno mizo.

zYpper Music Lab se ne bo ustavljal zgolj pri predvajanju glasbe, temveč bo želel svoje udeležence popeljati na potovanje odkrivanja, učenja in rasti. Ob premišljenem načrtovanju in ustvarjanju verjamemo v moč prenosa znanja, ki bo vsakemu posamezniku, ne glede na njihovo izkušnjo ali ozadje, omogočil razcvet v umetnosti DJ-stva.

zYpper Music Lab je več kot le projekt; je klic k ustvarjanju, povezovanju in soustvarjanju. Skupaj ustvarjali bomo nove zvočne pokrajine, kjer se srečajo talenti in nova energija. zYpper Music Lab je že pridobil svoje poslovne prostore in se pripravljal na svoj veliki trenutek. Zavzeto že delamo na urejanju in pripravi prostora za polno uporabo, ki je načrtovana za jesen 2024. Z nami se boste lahko podali na potovanje raziskovanja, kjer se bo vsak zvok, vsaka nota in vsaka ritmična struktura spremenila v priložnost za odkrivanje in rast.

VEČ INFO
VEČ INFO
VEČ INFO
Previous slide
Next slide
ODDAJE

Začnimo na glasbenem odru, kjer je zYpper eXclusive vstopil v vaša ušesa kot val elektronskih vibracij, ki so odmevale skozi čas in prostor. Radijska oddaja, ki je začela svojo pot v oktobru leta 2018, se je hitro uveljavila kot ena izmed najbolj priljubljenih v celjski regiji. Vsak petek ob 20. uri se je na frekvencah Radia Fantasy razvijal glasbeni spektakel, ki je trajal eno uro in vas je popeljal v svet klubskih ritmov, nežnih melodij in raznolikih zvočnih pokrajin.

zYpper eXclusive ni bila le običajna radijska oddaja; je bilo glasbeno potovanje, ki se ježilo v globine elektronske house glasbe. Vsak teden vas je vodil izkušeni gostujoči DJ, ki je z izjemnim glasbenim izborom in tehnično spretnostjo ustvarjal enourni set, poln energije in čustev. Med njimi smo našli domače talente in uveljavljena imena, ki so bila prepoznana tako na regionalni kot mednarodni ravni. Spretno so izbirali zvoke klasičnega housea, soul glasbe, diska ter bolj živahnih ritmov, kot so funky ali afro house, in se občasno poglobili v podzemne zvrsti, kot so deep, progressive in tech house.

Pomembno vlogo pri oblikovanju oddaje je igral urednik Silverj, ki je s svojim izjemnim poznavanjem glasbene scene in strastjo do elektronske glasbe skrbno izbiral in pripravljal glasbene vsebine. Poleg tega se zYpper eXclusive širi tudi preko meja Slovenije, saj je postala priznana platforma za mednarodno sodelovanje. Med najnovejšimi dosežki oddaje je bilo sodelovanje z znanimi imeni, kot so Jerry Ropero, Alaia & Gallo, Paolo Barbato, Max Millan, Amorhouse in mnogi drugi.

Celoten arhiv oddaj je na voljo na kanalu MixCloud zYpperja, kjer lahko vsakdo najde svoj glasbeni raj in se prepusti valovom elektronske glasbe. zYpper eXclusive ni bila le radijska oddaja; je bila glasbena izkušnja, ki združuje ljubitelje elektronske glasbe in ustvarja edinstveno atmosfero, v kateri se vsakdo lahko prepusti ritmu in melodiji.

 


zYpper Classic je bila nostalgija v zvokih, potovanje nazaj v čas, ki je zaznamoval klasično elektronsko glasbo od leta 1995 do 2008. To so bila leta, ko so se rodili legendarni zvoki, ki so oblikovali današnjo glasbeno krajino. V teh zlatih letih je elektronska glasba dosegla svoj vrhunec v underground sceni, odražajoč duh časa in ustvarjalno raznolikost.

Oddaja zYpper Classic je bila kot odprt spomenik tem izjemnim obdobjem glasbene zgodovine, ki jih je oblikovala nepozabna mešanica ritmov, melodij in energije. Zvoki tega obdobja so postali temelj sodobne glasbe, s čimer so vplivali na celotno generacijo glasbenikov in poslušalcev. V vsakem tonu, vsaki melodiji in vsakem ritmu je zYpper Classic oddajala dušo tistega zlatega obdobja elektronske glasbe.

Ustanovitelj oddaje Silverj je kot izkušen DJ ustvaril to oddajo kot nekakšen poklon tem izjemnim umetnikom in njihovi dediščini. Z več kot eno uro dolgim setom je vsak petek ob 20:00 na frekvencah Radia Fantasy ustvarjal glasbeno popotovanje skozi čas, ki je prebujalo spomine in občutke nostalgije. Čeprav še nismo dodali teh oddaj, bodo kmalu na voljo, da oživijo spomine na najbolj legendarne in nepozabne zvoke tistega obdobja, ki so še danes del naše glasbene dediščine.

 

VEČ INFO
VEČ INFO
VEČ INFO
Previous slide
Next slide
DJ-ji

Jerry Ropero

O Jerryju Roperju bi lahko pisali neskončno, če pa ga vprašamo, koliko pesmi je ustvaril v svoji tridesetletni karieri kot aktivni DJ in producent, dobimo odgovor: »Ne vem! Mogoče več kot 800!?! Prosimo, preverite na Googlu”. Je svetovno priznani producent, DJ, mentor in svetovalec z bogatimi izkušnjami z vseh področij glasbene industrije. Zelo smo veseli, da se je pridružil družini zYpper in postal del zgodbe, ki jo gradimo :))

prehojena pot

Zakaj je bil ustvarjen zYpper?

Savinjska dolina je bila že od nekdaj znana po nepozabnih zabavah, Cocktail bar LePlac pa je bil pravi trendseter na področju elektronske glasbene scene. Po njegovem zaprtju se je klubska scena začela razvijati na drugačen način oz. skoraj povsem izginila. V skupnosti je ostal le še spomin na nepozabna doživetja. Zgodbo sko skreirali tesni prijatelji Silverj, Podgy in TJ v začetku leta 2015 z razlogom, da oživimo elektronsko house sceno., sprva za majhno skupino prijateljev in ljubiteljev elektronske glasbe.

Prvi zYpper

Določili smo datum petka, 20. marca. Lokacija Brunarica Braslovče. Skrivnostna lokacija, ki je bila dan pred dogodkom izdana in  podprta s klasično house glasbo. Gostje so lahko na dogodek prišli samo z vabilom in s predhodnim vpisom na seznam gostov. Dogodek je bil nor. Po dolgem času smo bili vsi prijatelji in kolegi zbrani v eni sobi z glasbo, ob kateri smo odraščali. Po zabavi se je ponavljalo sporočilo: “To moramo ponoviti!” In takrat smo pričeli s prvim koraki o tem, kako naprej.

VEČ INFO
VEČ INFO
VEČ INFO
Previous slide
Next slide
Scroll to Top