CHARITY

V Društvu zYpper se zavedamo, da vsako dejanje šteje, vsaka gesta ima svoj pomen, zato smo se odločili, da bomo prispevali svoj delček za bolj pravično in solidarno družbo, zato smo se odločili, da se pridružimo čudoviti dobrodelni akciji, ki jo z vnemo spodbuja Aleksander Reberšak. Ta akcija ni le odsev naše želje po pomoči tistim, ki jo najbolj potrebujejo, temveč je tudi izraz naše zavezanosti k humanosti in s tem spodbuditi širšo skupnost k solidarnosti.

Iz naše spletne trgovine odvedemo 1€ od vsakega nakupa zYpper mercha, prav tako odvedemo 1€ od katerekoli plačljive aktivnosti, turnirja ali karte, ki jo organiziramo v našem društvu, bodisi javno ali ekskluzivno za člane. To ni le dejanje preproste donacije, temveč je izraz naše skupne volje, da ustvarimo bolj sočutno in povezano družbo, kjer si medsebojno pomagamo in si nudimo oporo, ko je to najbolj potrebno.

V letu 2021 smo zbrali in donirali preko 700€. V letu 2022 smo zbrali preko 800€, v preteklem letu pa preko 550€. Vsa ta sredstva so transparentno našla svojo pot do družin, ki so v danem trenutku najbolj potrebovale pomoč. Več o projektih, malce nižje.

0
Maj 2024

Projekti, v katere smo prispevali:

• Pomoč družini Jelšnik Kovač

• Pomoč Roku

• Vojnik stopimo skupaj

• Migamo za Tadeja

• Gornji Grad stopimo skupaj

• Pomoč družini Verdinek

AKTIVNI PROJEKTI

Pomoč družini Jelšnik Kovač

DRUŠTVO ZYPPER

JE ŽE DONIRALO

0
EUR

PRISPEVAJTE PO SVOJIH ZMOŽNOSTIH:

Transakcijski račun: 

Prejemnik: RKS – Zgornje Savinjske doline 

Naslov: Šmihelska cesta 2, 3330 Mozirje 

Banka: Delovska Hranilnica d.d. 

IBAN: SI56 6100 0001 5529 853 

Referenca: SI00-23003 

Namen plačila: Družina Jelšnik Kovač 

Koda namena: CHAR

Obvezno izpolni: Namen nakazila

 

NAKAZILA PO MESECIH

JULIJ 2023 = 103€

AVGUST 2023 = 31€

SEPTEMBER 2023 = 57€

OKTOBER 2023 =103€

NOVEMBER 2023 = 15€

DECEMBER 2023 = 14€

JANUAR 2024 = 17€

FEBRUAR 2024 = 9€

MAREC 2024 = 11€

APRIL 2024 = 100€

KAJ SE JE ZGODILO … 

V teh težkih trenutkih se družina Jelšnik Kovač obrača s prošnjo za pomoč in podporo, saj se je znašla v izjemno hudi stiski.

Poplave, ki so zajele državo, so odnesle njihov dom in z njim vse, kar so ustvarili v svojem življenju. Ostali so tudi brez avtomobila ter osebnih stvari, predvsem pa brez vseh spominov.

Janez Jelšnik je bil vedno tisti, ki je bil pripravljen pomagati drugim. Njegova velikodušnost, sočutje in nesebična narava so nas vedno navdajali z občudovanjem. Sedaj pa se je znašel v položaju, kjer je prav on tisti, ki z družino potrebuje pomoč.

Ob tako hudi naravni katastrofi je veliko družin in posameznikov, ki potrebujejo pomoč. Mi smo se odločili, da zbrana sredstva namenimo družini Jelšnik Kovač, saj vsem preprosto ne moremo. S tem, ko obiskujete in podpirate naše aktivnosti, posredno pomagate tudi izbranim družinam in posameznikom, ki res potrebujejo pomoč. Pomagate lahko tudi posamezno in s tem, kar se le da, hitro omogočimo družini Jelšnik Kovač, da ponovno vzpostavijo svoje življenje in začnejo znova. Prav v takšnih trenutkih se pokaže naša prava veličina, ko damo upanje ljudem okoli sebe.

Skupaj lahko pokažemo, da smo enotni in da nam ni vseeno za sočloveka v stiski.

Pomoč Roku

DRUŠTVO ZYPPER

JE ŽE DONIRALO

0
EUR

PRISPEVAJTE PO SVOJIH ZMOŽNOSTIH:

Transakcijski račun: 

Prejemnik: RKS – Žalec 

Naslov: Hmeljarska ulica 3, 3310 Žalec 

Banka: Delovska Hranilnica d.d. 

IBAN: SI56 6100 0001 7180 620 

Referenca: SI00-11 

Namen plačila: Pomoč Roku 

Koda namena: CHAR

Obvezno izpolni: Namen nakazila

 

NAKAZILA PO MESECIH

APRIL 2023 = 79€

JUNIJ 2023 = 80€

KAJ SE JE ZGODILO … 

Pred šestimi leti se je zgodila nesreča, ki je spremenila življenje mladega Roka Seidla iz Pongraca. Takrat je bil star komaj 17 let, poln energije in optimizma, ki ga prinaša mladost, ter je užival v preprostih radostih življenja – naravi, prijateljstvu, kmetovanju in druženju s svojimi najdražjimi. Usodni dan, ko je izgubil nadzor nad vozilom, je pustil trajne posledice – zlom vratnih vretenc in poškodovane živce, ki so mu vzeli sposobnost hoje.

Kljub temu se Rok ni vdal. Po dolgem in napornem obdobju rehabilitacije se je vrnil domov, odločen, da bo premagal ovire, ki so se mu znašle na poti. Rok je junak svoje zgodbe, ki s svojo vztrajnostjo, pogumom in pozitivno naravnanostjo kljubuje težkim trenutkom. Spreminja svoje dni s hobiji, ki mu prinašajo radost – glasba, sprehodi v naravi, fotografiranje in druženje s prijatelji.

A Rokova zgodba še zdaleč ni končana. Sanja o novem avtomobilu, prilagojenem njegovim potrebam, ki bi mu omogočil vrnitev k aktivnemu življenju, morda celo sodelovanje na paraolimpijskih tekmovanjih. Toda za to potrebuje našo pomoč.

Z donacijo lahko pomagate uresničiti Rokove sanje. Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo ZID5 na številko 1919 in prispevali boste 5 EUR za pomoč pri nakupu prilagojenega vozila za Roka. Vsak prispevek šteje, vsak cent je korak bližje k uresničitvi Rokovega sanjarjenja. Skupaj lahko naredimo razliko v življenju nekoga, ki si to resnično zasluži.

Vaša pomoč je ključnega pomena. Pridružite se nam v tej čudoviti akciji sočutja in solidarnosti. Njegova zgodba je naša zgodba.

Gornji Grad stopimo skupaj

DRUŠTVO ZYPPER

JE ŽE DONIRALO

0
EUR

PRISPEVAJTE PO SVOJIH ZMOŽNOSTIH:

Transakcijski račun: 

Prejemnik: Škofijska Karitas Celje 

Naslov: Muzejski trg 8, 3000 Celje 

Banka: Nova KBM d.d. 

IBAN: SI56 0400 1004 6530 307 

Referenca: SI00-29328 

Namen plačila: Za šestčlansko družino 

Koda namena: CHAR

Obvezno izpolni: Namen nakazila

 

NAKAZILA PO MESECIH

OKTOBER 2021: 117€

NOVEMBER 2021: 22€

DECEMBER 2021: 217€

JANUAR 2022: 94€

MAREC 2022: 77€

APRIL 2022: 72€

MAJ 2022: 4€

JUNIJ 2022: 90€

JULIJ 2022: 95€

NAKAZILA PO MESECIH

AVGUST 2022: 105€

OKTOBER 2022: 116€

NOVEMBER 2022:  11€

DECEMBER 2022: 64€

JANUAR 2023: 13€

FEBRUAR 2023: 57€

MAREC 2023: 13€

KAJ SE JE ZGODILO … 

Priključili smo se projektu “Gornji Grad stopimo skupaj”, ki nas je povezal s srčno in delovno družino, sestavljeno iz šestih članov, in se je znašla v izjemno težkem položaju. Pred leti sta starša prevzela hipotekarni kredit, vendar ju je nepričakovana izguba služb pahnila v hudo finančno stisko, ki je privedla do izvršbe.

Danes se vsi člani družine stiskajo v dveh skromnih sobicah v hiši, ki je bila zgrajena že leta 1968. Z željo, da bi ustvarili boljše pogoje za svoje otroke, si prizadevamo zbrati sredstva za dokončanje zgornje etaže hiše, kjer bi uredili sobe za otroke in kopalnico. Kljub zaposlitvi obeh staršev, se družina sama ne more spoprijeti s finančnimi obveznostmi iz preteklosti.

Naš cilj je zbrati sredstva čim prej, da lahko družini pomagamo pri dokončanju njihovega doma, ki bo topel in poln miru ter veselja za vse otroke. Škofijska Karitas Celje zbere denarna sredstva, hkrati pa smo veseli tudi vsakega prispevka v obliki materiala, pomoči mojstrov ali prostovoljskega dela. Več informacij o poteku zbiranja sredstev ter transparentnosti celotnega projekta najdete na povezavi, ki je na voljo tukaj.

zaključeni PROJEKTI

Migamo za Tadeja

DRUŠTVO ZYPPER

JE ŽE DONIRALO

0
EUR

PRISPEVAJTE PO SVOJIH ZMOŽNOSTIH:

Transakcijski račun: 

Prejemnik: Društvo distrofikov Slovenije

Naslov: Linhartova 1, 1000 Ljubljana 

Banka: Nova KBM d.d. 

IBAN: SI56 0313 4100 0000 534

Referenca: SI00-967 093

Namen plačila: Migamo za Tadeja

Koda namena: CHAR

Obvezno izpolni: Namen nakazila

 

NAKAZILA PO MESECIH

AVGUST 2021 = 110€

KAJ SE JE ZGODILO … 

Njegova zgodba je na kratko taka: Tadej, 41-letni dober prijatelj in srčen človek, ima dva predšolska otroka ter ženo, ki je tudi nekoč igrala odbojko, kar ju oboje uvršča med športnike. Še lani je užival v kolesarjenju in rekreativnih dejavnostih, ne da bi se spopadal z gibalnimi omejitvami. A življenje mu je postreglo drugačno karto, saj se je njegovo telo postopoma začelo upirati – najprej so se pojavili krči in bolečine, nato pa je prejel srhljivo diagnozo ALS, avtoimune bolezni, ki prinaša odmiranje mišic in živcev.

Danes, na žalost, ne more več sam vstati iz stola, kaj šele hoditi. Kljub temu se Tadej z družino ni predal obupu; nasprotno, prevzel je vajeti v svoje roke. Temeljito se je poučil o bolezni in raziskal vse možnosti, ki bi mu lahko pomagale. Kljub pesimističnim napovedim slovenskih zdravnikov ni obupal. Spremenil je prehrano, začel obiskovati različne terapije in se celo odpravil na kliniko v Švico, kjer je prejel dodatna priporočila.

Tadej ne išče sočutja ali pomilovanja; nasprotno, izžareva moč in vztrajnost. S svojim zgledom sporoča otrokom in vsem okoli sebe, naj se borijo naprej ne glede na situacijo. Čeprav pravi, da ne potrebuje ničesar, pa njegovi prijatelji vedo, da mu bo vsak prispevek, bodisi za terapijo ali pa za razvajanje otrok, prišel še kako prav.

Pomoč družini Verdinek

DRUŠTVO ZYPPER

JE ŽE DONIRALO

0
EUR

PRISPEVAJTE PO SVOJIH ZMOŽNOSTIH:

Transakcijski račun: 

Prejemnik: Škofijska Karitas Celje

Naslov: Muzejski trg 8, 3000 Celje 

Banka: Nova KBM d.d. 

IBAN: SI56 0400 1004 6530 307

Referenca: SI00-29338

Namen plačila: Za družino Verdinek

Koda namena: CHAR

Obvezno izpolni: Namen nakazila

 

NAKAZILA PO MESECIH

FEBRUAR 2022 = 109€

KAJ SE JE ZGODILO … 

Družina Verdinek iz Frankolovega pri Vojniku je doživela hudo nesrečo v petek, 28. januarja 2022, ko je njihov dom zajel obsežen požar, ki je povzročil uničenje mansarde in hude poškodbe spodnjih prostorov zaradi vode, ki je segla vse do kleti. Več kot 60 gasilcev iz lokalnih in okoliških prostovoljnih gasilskih društev se je borilo s plameni, da bi preprečili nadaljnjo škodo in rešili, kar se je dalo, iz objekta.

Ta tragedija je družino pahnila v brezno, saj so čez noč ostali brez strehe nad glavo in brez vsega, kar jim je pomenil dom in udobje. Kljub temu, da so zavarovalni postopki za sanacijo nesreče običajno zapleteni in dolgotrajni, smo se v Društvu zYpper odločili, da bomo del februarskih sredstev iz našega dobrodelnega sklada namenili tudi družini Verdinek, da jim pomagamo olajšati breme obnove njihovega doma.

Zahvaljujemo se družini Verdinek za vso pomoč, ki jo prejmejo, ter za potrpljenje in moč, ki ju kažejo v teh težkih trenutkih. Sledite stanju hiše po požaru na povezavi, kjer bomo objavljali vse nadaljnje korake in potrebna dejanja za obnovo.

Vse, ki želite pomagati, vabimo k individualni pomoči, saj bo vsak prispevek neposredno namenjen družini Verdinek v teh težkih časih. Skupaj lahko naredimo veliko.

Vojnik stopimo skupaj

DRUŠTVO ZYPPER

JE ŽE DONIRALO

0
EUR

PRISPEVAJTE PO SVOJIH ZMOŽNOSTIH:

Transakcijski račun: 

Prejemnik: Škofijska Karitas Celje

Naslov: Muzejski trg 8, 3000 Celje 

Banka: Nova KBM d.d. 

IBAN: SI56 0400 1004 6530 307

Referenca: SI00-29380

Namen plačila: Vojnik, stopimo skupaj

Koda namena: CHAR

Obvezno izpolni: Namen nakazila

 

NAKAZILA PO MESECIH

MAJ 2021 = 13€

JUNIJ 2021 = 101€

JULIJ 2021 = 109€

SEPTEMBER 2021 = 36€

KAJ SE JE ZGODILO … 

Pristopili smo k projektu “Vojnik stopimo skupaj”, saj se zavedamo, da ljudje včasih prevečkrat brezbrižno drvimo eden mimo drugega, ne da bi se zares zavedali stisk in težav drugih. Tokratna zgodba nas je močno pretresla, saj je družina iz Vojnika nenadoma doživela hudo izgubo. Sandro in njegova dva sinova, sedemletni Lovro ter petletni Matevž, so se nenadoma znašli v popolni nemoči, saj jih je zapustil oče. Pred tem so si s skupnimi močmi in veliko ljubezni počasi, a vztrajno, ustvarjali dom v hiši, ki je že od leta 1890 stala v središču Vojnika. 

Mesečne prihranke so vlagali v postopno urejanje notranjosti družinskega doma. Kljub trudu so se soočali z mnogimi težavami, kot so vlaga v hiši, delno ometana tla, kopalnica z le delnim ogrevanjem, nedokončana kuhinja ter popolnoma dotrajano ostrešje in streha. Upanje na boljše življenje, ki se je počasi vzpenjalo, je nenadoma zadušila tragična izguba očeta. Toda kljub tej težki preizkušnji se družina ni vdala. 

Skupaj smo se odločili, da bomo stopili v akcijo, da bi jim pomagali znova postaviti se na noge. Celoten potek projekta, ki zdaj počasi prehaja v zaključno fazo, lahko spremljate na povezavi “Vojnik, stopimo skupaj!” Tam boste našli vse podrobnosti in informacije o tem, kako lahko tudi vi prispevate k tej nadvse pomembni in ganljivi iniciativi.

VEČ INFO
VEČ INFO
VEČ INFO
Previous slide
Next slide
Scroll to Top